Thursday, 18 January 2018

Assalamualaikumm...

Selamat tahun baru hihi setahun sekali engkau update yaa.. Tapi seronok tulis di sini buat kenangna  akan datang. Lagipun update semua melalui Facebook dan IG so macam malas pulak nak mengarang di sini. Seperti biasa azam tahun ni nak rajin update blog kahkahkah.

Perancangan tahun ni tak pasti. Sejak tak kerja ni tahun pon iols dah lupa hahaha. Ok baiklah takmau buat macam tu lagi. Sangat tak best okayh. Yang pasti tahun ni nak cuti beranak. Nak besarkan anak anak yg ada je ni.

Wish List dalan tahun ni

1. Cuti mengandung hahaha. Yang ni sangat penting ok. Budak budak tengah nak membesar sangat memerlukan perhatian 200%. So mama kenalah cuti mengandung. Kesian budak budak ni kalau mama asyik mengandung mulalah nak jadi singa 24jam. So kita cuti dan rancang sendiri. Aku memang awal awal dah tolak siap siap tak mahu consume ape jenis ubat perancang, takot la effect jadi macam macam kan. nanti kita share rancang sendiri tu macam mana. idakla details dan 18sx sangat tau hahaha

2.  Play area untuk anak anak. Dah lama dahh rancang untuk buat, Tapi belum mula sebab dalam proses pengumpulan modal. Semoga murah rezeki anak anak ni nanti.

3. Birthday Party untuk Ammar bulan 6. Mesti letak dalam wishlist sebab dia dah pandai nyanyi lagu Happy Birthday to uu. Nanti nak update juga perjalanan proses persiapan tu. ecece macam kan nak buat kenduri kahwin. anak baru 3 tahun jeponn hahaha.

4. Untuk kekal cantik dan sihat. yang ni takyah ulas panjang. semua tau kan. dah 30 tahun iols tahun ni. so memang nak cari supplemnent dan makan makanan yang sihat. supaya wajah berseri seri bercahaya terpancor pancor kahkahkah.

5. Nak kurangkan Ammar tengok tv dan buat jadual dia. dann pastikan mengikut jadual tersebut, jangan buat je tapi tak ikut.

6. Plan nak bawak anak anak bercuti. Tak jauh pon takpe. Asalkan berkualiti. gittew.

Harap semua wishlist tercapai dengan jayanya dan mengumpul duit dengan lebih banyak. aminn







Sunday, 1 May 2016

Borak setahun sekali

Assalamualaikummmm..haii haii haii

Lamanyaa tak update blog. nak mula dari mana pon dah tak reti hihi
kembali bersiaran untuk 2nd entry 2016. hambik kau ni kira update half year sekali ke ape haha. gilaaaa lama sangat tu. Banyak nak cerita ni tapi semua dah basi :D ..

Mana ntah perginya azam nak update blog hari hari tu. Azam berlalu bersama dengan angin bayuuu membawa diriku. kikihkihh

Life macam biasa senantiasaaa bz mengalah kan PM. Rosmah pon tak bizi macm iols tau. Alhamdulilah sekarang bizi skit2 dengan perniagaan makanan meatball. Produk melayu muslim. Halal dan tanpa was was. Dapat banyak good feedback. Dahla orang melayu punya produk kan pastu sedap plak tu. Tak cukup tangan nak handle permintaan dekat Manjung ni. Okayh tu kita cerita lain lah. buat special entry. tapi tapi nanti tu tak tau bila :D stay tunee yea




 
Tempek sikit bentuk bebola daging kite tu hehe..buat bakso sedappp baq hang! mak mertua lalu kt belakang tak nampak dahh
ehhh..siapa suruh lalu kat belakang kan :P


Yang ni kisah si Ammar budak bushuk masham mama :)
Ammar alhamdulilahhh sehat membesar bagai juara. banyak akai dah. sekarang ni dah nak memanjat je kerja nya. pantang lepa! hihi..Incoming June dah nak masuk setahunn. alahaiii cepatnyaa...


 


Okayh laaa nanti kita sambung update lagi yaaa.. bye!

I is bizi. Selfie pon sempat dalam kereta jee ngehngehngeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...