Sebelum raya hari tu teman mak ke
pasar untuk beli daging. biasala untuk persiapan raya. ramai sangat orang
beratur untuk dapatkan daging. situasi yang sama setiap tahun macam gitu la.
Sekali ternampak udang harimau.besar.sedap kalau buat masak lomak kan. penah jugakla buat masak lemak
sebelum ni. tp biasanya masak lemak ikan je. try2 jadi kauu.sedap lak tu haha. suami
makan bertambah tambah nasi. kembang kuncup hidung akak hahaha
ok cara nak buat senanggg sangat.
pejam mata pon boleh buat. amboi eksyen sangat ni kak pah haha.
RESEPI
Udang ½ kg (untuk 3 orang makan)
bahan tumbuk
1 batang serai
7 biji cili padi (nak pedas letak
banyak lagi)
1 biji bawang besar
2 biji bawang putih
1inch kunyit hidup (suka letak
kunyit hidup dr guna serbuk kunyit.wangi je)
santan
2 keping asam keping (if tak suka
rasa masam letak satu keping dah ok)
kacang buncis
cara-cara
Senang je kan.dulu sebelum kahwin
rasa macam susahnya nak masak tapi sekarang bila dah stat masak. senang je
sebenarnya malas dgn rajin je hehe..try la korang sedap tau. suami mesti suka
bila isteri masak sedap.kembang hidung seminggu haha J
Udang Harimau Masak Lomak Cili Padi
sodapnyoooo
ReplyDeletesy memang suka masak2 lemak ni... tp takleh slalu.. kolestrol banyak... hehe
tulaa..memg xleh makan selalu.tp ni la lauk yg slalu sy masak senang dan sedap :D
Delete